Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een erkend paramedisch beroep, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon al dan niet veroorzaakt door een bepaalde lichamelijke afwijking en/of ziekte.

De klacht, hulpvraag, dagelijkse activiteiten en lichamelijke problemen van de patiënt worden tijdens de eerste behandeling in kaart gebracht. Een persoonlijk behandeldoel- en plan wordt aan de hand hiervan door de oefentherapeut opgesteld, passend bij de klacht en dagelijkse activiteiten van de patiënt. De oefentherapeut zal in het behandeltraject de patiënt coachen, begeleiden en adviezen geven om tot een gezond houdings- en bewegingspatroon te komen. Hierdoor kan de patiënt omgaan met de klachten en leert te voorkomen dat klachten terugkeren.

Oefentherapeuten behandelen kinderen, volwassenen en ouderen. Oefentherapie Cesar wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor een behandeling heeft u voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Voor meer informatie over Oefentherapie Cesar kunt u terecht op www.vvocm.nl.